Bidden voor zieken: 5 fundamentele aspecten

Bidden voor zieken: 5 fundamentele aspecten

Als we voor zieken willen bidden, dan is het goed om een aantal fundamentele aspecten van deze bediening te begrijpen. We bespreken er hier vijf, die tijdens het zendingswerk dat we hebben gedaan honderden jonge en volwassen christenen op weg geholpen hebben in deze belangrijke en boeiende bediening.

  1. Begrijpen wat de gedachten van de Vader zijn, en daarnaar zoeken. Hij wil ons dit werk laten doen omdat Hij van ons houdt. Ook Jezus, die volmaakt God was, bleef als mens afhankelijk van de gaven van de Heilige Geest om de werken van de Vader te volbrengen.
  2. Er is verschil tussen het geloof dat God van de zieke persoon verwacht, en het geloof dat Hij verwacht van degene die bidt. Het geloof dat God van de zieke vraagt, is eenvoudigweg dat deze gelooft dat Hij hem kan genezen. Bij de bidder wil Hij een ‘verzekerd’ geloof zien, een vertrouwen dat Hij het gaat doen. Dit vertrouwen is gegrond op wat God zegt, door Zijn Woord en door Zijn Geest.
  3. Genezing kan ineens of geleidelijk plaatsvinden. Als we begrijpen dat God soms direct, soms even later en soms geleidelijk geneest, geeft ons dat een geweldige vrijheid: we volharden in het geloof terwijl we naast de zieke blijven staan in gebed.
  4. God zoekt christenen die erom bekend staan dat ze met zieken bidden, zodat Hij door hen heen kan werken.
  5. Er is verschil tussen het lichaam dat we nu hebben en het lichaam dat we bij de opstanding zullen krijgen. Het lichaam dat we nu hebben, is onvolmaakt. Het veroudert en zal een keer sterven (of vernieuwd worden als de Heer terugkomt). Als we onze aardse natuur ontkennen, is de kans groot dat we diep teleurgesteld raken.
Bron: Bidden voor zieken. Hoe doe je dat? (Carlo Brugnoli) Meer lezen? Ga naar de boekenpagina